FØDSEL OG DÅB

HVEM SKAL JEG KONTAKTE?

Ved dåb eller navngivelse kan du kontakte enten kordegnekontoret eller en sognepræst i Skæring Kirke for at aftale et tidspunkt for dåben. Før dåben mødes i med sognepræsten til en samtale om dåbens forløb.

En fødsel er en livsomvæltende begivenhed, og der kan melde sig nye tanker, følelser og spørgsmål. Følelsen af taknemmelighed og kærlighed, og samtidig også bekymring og uro. Har du  brug for en at dele dine tanker med, så er du velkommen til at ringe til en sognepræst i Skæring Kirke.

KORDEGNEKONTORET

Lisbjergvej 15 A,
8200 Lisbjerg, Aarhus N

Tlf.: 5181 1344
Mail: skaering.sogn@km.dk

Kordegnekontorets åbningstider:
Mandag til fredag kl. 9.00-13.00
Onsdag kl. 15.00-17.00

Kontoret betjener Skejby, Lisbjerg, Trige, Ølsted, Spørring, Todbjerg , Mejlby, Hjortshøj, Egå og Skæring sogne.

SOGNEPRÆST

Foto af sognepræst Karen Togsverd

Karen Togsverd Hansen
Skæring Kirkevej 5
8250 Egå
Mail: kth@km.dk

HVORNÅR KAN MIT BARN BLIVE DØBT?

Dåb kan finde sted i Skæring Kirke på langt de fleste søndage og helligdage i den ”almindelige” gudstjeneste.
5 gange om året har vi desuden deciderede dåbsgudstjenester om lørdagen kl. 10.00. Det er den første lørdag i alle de ulige måneder (på nær juli måned).

Er der særlige grunde til, at de tidspunkter ikke kan passe jer, så kontakt en af sognepræsterne.

HVORDAN FOREGÅR EN DÅB I SKÆRING KIRKE?

Læs om dåb i Skæring Kirke her
Download en PDF med dåbsritualet i Skæring Kirke her

Hvad betyder dåb egentlig? Hvor mange faddere skal barnet have? Hvad skal vi huske? Hvad har andre sagt om dåb?

Læs mere om alt fra dåbens betydning til dåbens kulturhistorie her