×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 3. marts 2020, kl. 19:30

Tirsdag den 3. marts kl. 19.30-21.30 
Elev Sognehus, Høvej 1, 8520 Lystrup

Ved Sognepræst Lene Dahl-Hansen og Hospitalspræst Lene Wagner

”Hvor der er liv er der håb” Sådan siger vi ofte, og det er også ofte sandt. I hvert fald på den måde, at så længe, vi er i live, er der en mulighed for forandring og forbedring.

Men når man er indlagt på hospitalet med alvorlig og måske kronisk sygdom, kan det være svært at bevare håbet om, at ting skal ændre sig til det bedre - selv om man stadig er i live. Så om det gælder, afhænger måske også af, om håb altid er drømmen om en konkret forbedring - i det tilfælde kan det jo slå over i sin modsætning, hvis drømmen brister. Det bliver håbløst... ”Hvor der er håb, er der liv” Derfor kan det være værd at overveje, om håbet er noget andet og mere grundlæggende end konkrete forhåbninger og en optimistisk indstilling. 

Vi skal dykke ned i filosoffernes overvejelser over, hvad håb er og forhåbentlig lade os inspirere - for uanset hvordan vi vender og drejer det gamle ordsprog, er vi fælles om den erfaring, at vi ikke kan leve uden i en eller anden forstand at håbe. Sognepræst Lene Dahl-Hansen og Hospitalspræst Lene Wagner vil denne aften lægge op til samtale om, hvad håb egentlig er, og hvilken betydning det har for vores liv, både når vi er raske, og når vi er syge.

Se pjece om samtalesaloner på forsiden.