Onsdag d. 20. november 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

VELKOMMEN TIL ET PAR TIMER I KIRKEMUSIKKENS FORUNDERLIGE VERDEN, HVOR I BÅDE SKAL GIVE OG MODTAGE

Kirken har næppe kunnet eksistere uden musikken, og denne har på den anden side nydt godt af kirken som forbruger og formidler af musikken. Og kirken har vist sig at følge med tiden – fra den gregorianske middelaldersang til gospel og rytmisk salmesang. Vi skal denne aften dykke ned i og høre eksempler fra kirkemusikkens imponerende overflødighedshorn. Vi blænder op for musik fra middelalder til i dag – og måske et forsigtigt bud på musikken af i morgen?

Publikum inddrages som den lyttende menighed, når der gives eksempler på kirkemusik gennem mere end 1000 år via kor, solister, orgel, klaver og cd-musik – men publikum inddrages også, når vi sammen kan glædes over en skatkiste af slidstærke salmer og sange fra gammel og nyere tid.

Erling Lindgren er uddannet ved Musikvidenskabeligt Institut, Aarhus Universitet, samt fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er organist og har komponeret et hav af melodier.

Foredraget er én af en række af gratis foredrag i forbindelse med Skæring Kirkes 25-års jubilæum. Der er ingen tilmelding.